Dubbel geaard stopcontact opbouw aansluiten

Geplaatst op: 19.11.2020

Verschil tussen opbouw , half inbouw en opbouw stopcontact of wandcontactdoos, geaard en niet geaard. Een enkele variant wordt ook wel een 1 voudig stopcontact genoemd en een dubbel stopcontact wordt ook wel een 2 voudig stopcontact genoemd.

Stopcontact aansluiten Een stopcontact, of ook wel wandcontactdoos genaamd, wordt gebruikt om een apparaat van stroom te voorzien. Wij helpen je graag verder. Om een stopcontact aan te brengen, te repareren of te vervangen moet u het verschil weten tussen een opbouw, halfopbouw of inbouw stopcontact en geaard of niet geaard. Voor deze stap heb je nodig: Dozenboor Snelcement. Naar de schakelaars van een hotelschakeling lopen ieder 3 draden: - schakelaar A: 1 bruine en 2 zwarte draden - schakelaar B: 3 zwarte draden Sluit de draden aan zoals op de afbeelding staan aangegeven.

Dan moet je de gleuven hakken of frezen waar de leidingen invallen. Wanneer je een stopcontact met randaarde hebt, wil dat zeggen dat je een geaard stopcontact hebt.

Mocht er een elektra doos aanwezig zijn om uw stopcontact te monteren, voordat je het nieuwe stopcontact bevestigd. Stap 6: Bevestigen nieuw stopcontact Zorg ervoor dat alle draden stevig bevestigd zijn, dan is dit een makkelijk uitgangspunt. Je kunt nu een stekker in het nieuwe stopcontact plaatsen. Denk er aan dat je kinderen groot worden en later meer stopcontacten nodig hebben dan nu.

Dit zijn beide inbouw stopcontacten, zowel geaard als niet geaard, dubbel geaard stopcontact opbouw aansluiten.

Opbouwstopcontacten en -schakelaars. Daarnaast heeft dit type metalen klemmetjes. Daardoor zijn soms de standaard bijgeleverde schroefjes net iets te kort, dus vervang deze met iets langere schroefjes die bij Karwei apart verkrijgbaar zijn.
  • Begin direct met aansluiten.
  • Om een stopcontact aan te brengen, te repareren of te vervangen moet u het verschil weten tussen een opbouw-, halfopbouw- of inbouw-stopcontact en geaard of niet geaard. Naast de standaard in- en opbouw stopcontacten bestaan er ook stekkerdozen.

In 10 stappen jouw stopcontact aansluiten

Wij helpen je graag verder. Bij de linker muurdoos trek je in plaats van een zwart draad hier de bruine draad fasedraad, aanvoerdraad van de stroom naartoe. Voor deze stap heb je nodig: Trekdraad. Met en zonder randaarde De stopcontacten kunnen ofwel uitgevoerd zijn met randaarde, ofwel zonder randaarde.

Stappenplan plaatsen en aansluiting stopcontact Hieronder is aan de hand van foto's een voorbeeld te zien van wat je tegenkomt bij het aansluiten van een wandcontactdoos of stopcontact.

  • Vloerstopcontact aanbrengen Wilt u een stopcontact middenin een kamer of woonruimte, bijvoorbeeld een vrijstaand bureau of tv of radio meubel. Kijk op onze website ook gerust even rond voor meer informatie over het aanleggen van bekabeling en het uitbreiden van groepen in de meterkast.
  • Ook hier kan je zien dat er steeds twee aansluitingen zijn per contact.

Whatsapp 06 41 81 81 82 Snel antwoord op u dubbel geaard stopcontact opbouw aansluiten. Demonteer het stopcontact of de usb internet dongle prepaid. Kinderen zijn altijd zeer nieuwsgierig, beveiliging en toekomstige domotica.

Heb je verder nog vragen over een stopcontact aansluiten of wens je graag meer informatie over deze klus! Dit doe je eenvoudig met een dozenboor. Hieronder is aan de hand van foto's een voorbeeld te zien van wat je tegenkomt bij het aansluiten van een wandcontactdoos of stopcontact.

Inbouw stopcontacten en schakelaars

Je kan het geheel afwerken met een dubbel afdekkapje zoals de foto hiernaast. Dit is een geaard volledig opbouw stopcontact. Neem dan contact op via  - 51 11 of stuur een e-mail naar [email protected].

Breng een muurdoos aan op de plek van de schakelaar. Het maakt het niet uit op welke pool je de bruine en de blauwe draad bevestigt. Stap 8: Spanning meten Om te testen of het stopcontact correct is aangesloten kun je de spanning meten door gebruik te maken van een multimeter.

Voor het trekken maak dubbel geaard stopcontact opbouw aansluiten gebruik van een trekdraad. Let hierbij op dat je het juiste kapje aankoopt. Dit zijn beide inbouw stopcontacten, zowel geaard als niet geaard.

Opbouwstopcontacten en -schakelaars

Order nummer:. Tip: Koop een vloerstopcontact met een hoge IP waarde. In het geval hieronder.

Je kunt alles spanningsvrij maken door de hoofdschakelaar in de meterkast  om te zetten, dubbel geaard stopcontact opbouw aansluiten. Een aarding zit voor extra veiligheid in een stopcontact. Ook hier kan je zien dat er steeds twee aansluitingen zijn per contact? Zo ben je er zeker van dat je veilig aan de slag.

Met die klauwen klemmen de stopcontacten zich vast in het doosje. Wij helpen je graag verder. Stap 6: Bevestigen nieuw stopcontact Zorg ervoor dat alle draden stevig bevestigd zijn, voordat je het nieuwe stopcontact bevestigd.

Een aansluiting binnen of buiten

Houd de muurplaat tegen het stopcontact of de schakelaar. In het geval hieronder. Wat houdt dit in?

Bedien de ventilator straks via de lichtschakelaar. Verschil tussen opbouwhalf inbouw en opbouw stopcontact of wandcontactdoos. Het aansluiten gaat als volgt:.