Morning after pil kruidvat bijwerkingen

Geplaatst op: 21.09.2020

Zwangerschap Blijkt u toch zwanger te zijn? Informatie voor de patiënt. Informatie over Morning-afterpil met levonorgestrel op Apotheek.

Ook wel nood-anticonceptie genoemd. Ook kan de menstruatie op een ander moment komen. De morning-afterpil wordt gebruikt als noodanticonceptie. Sommige medicijnen tegen hiv. Beeld: iStock. Deze tekst is gebaseerd op de bijsluiter van het beschreven medicijn en op andere, wetenschappelijke bronnen.

Ook kan de morning-afterpil worden gebruikt als de normale anticonceptie heeft gefaald.

Voor meer informatie over de morning-afterpil kun je kijken op morningafterpiladvies. Dat is fijn, want hoe sneller je erbij bent, het formulier kan hierdoor niet verzonden worden. Wel kan het middel ervoor zorgen dat het eventueel gevormde embryo zich niet kan innestelen in de baarmoeder doordat het baarmoederslijmvlies opvoeren elektrische fiets batavus invloed van de werkzame morning after pil kruidvat bijwerkingen ongeschikt is geworden voor ontvangst.

Geef aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor dit medicijn. Javavscript is uitgeschakeld in uw browser.

Er bestaat niet maar één morning-afterpil. Informatie over Levonorgestrel op Lareb. De morning-afterpil is géén abortuspil De morning-afterpil is zeker geen paracetamol, maar het is ook niet zo heftig als het wellicht klinkt.
  • Ze wijzen er in The European Journal of Contraception and Reproductive Healthcare van januari op dat dit zelfs de belangrijkste werking is van dit soort middelen. Daar ben ik namelijk wel erg bang voor geweest.
  • Het hangt er bijvoorbeeld van af in welke week de pil is vergeten en hoeveel pillen u bent vergeten.

Home Lifestyle. Even balen na onbeschermde seks mag, maar je kunt beter snel in actie komen! Lees voor. Ik slikte de pil maar was er een paar vergeten die maand stom genoeg.

Als je de ellaOne binnen drie dagen na onbeschermde seks inneemt heb je wel duidelijk minder kans op een zwangerschap. Neem dan zo snel mogelijk een nieuwe morning-afterpil in. Had al bij de eerste keer gezworen het niet meer te doen.

Ik zou hem iedereen afraden. Heeft u last van ernstige waterdunne diarree of braken binnen 3 uur na het innemen van de morning-afterpil. Als u de morning-afterpil later inneemt, daalt de betrouwbaarheid. Ben jij tijdens zwangerschap extra getest. De werking of bijwerkingen van deze medicijnen kunnen veranderen.

Nood-anticonceptiemiddel

Blijft uw menstruatie uit? Vraag dan uw arts, apotheker of drogist om advies. Uitgelichte blogs Member blogs. De Ellaone pil, op basis van de werkzame stof ulipristalacetaat UPA , kun je tot 5 dagen na onbeschermde seks innemen.

En dan ben ik 31. Neem dan contact op met uw apotheker of arts. Allemaal onwaar. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Ik heb een keer een morning after pil gehaald toen het condoom achter bleef. Hoe werkt het.

Kruidvat noodanticonceptie levonorgestrel, 1,5 mg tablet

Zoals medische richtlijnen, standaarden en literatuur. Dit komt doordat je moment van  je eisprong elke cyclus kan variëren en spermacellen tot vijf dagen kunnen leven. Als de test negatief is, maar de menstruatie blijft nog een week uit, doe dan nog een zwangerschapstest.

Dan kun je kiezen voor de morning-afterpil. Het is een fabel dat je de pil alleen bij de apotheek kunt kopen. Na gebruik van de morning-afterpil moet je tot 7 dagen erna een condoom gebruiken.

Deze tekst is gebaseerd op de bijsluiter van het beschreven medicijn en op andere, morning after pil kruidvat bijwerkingen, wetenschappelijke bronnen! Overleg daarom met uw arts over een andere morning-aftermethode. Ik was laatst bij Kruidvat en daar zag ik de morning-afterpillen Norlevo en ellaOne in het schap liggen. Ga direct naar inhoud.

Uitleg frequenties

Het kunnen allemaal redenen zijn om een morning-afterpil te halen om een ongewenste zwangerschap te voorkomen. Psychische klachten , zoals stemmingswisselingen en zeer zelden angst of irritatie. Maar onthoud: hoe sneller je de pil inneemt, hoe minder risico je loopt.

Montessori vs het reguliere onderwijs. Lees meer over noodanticonceptie. Het middel werkt niet als u al zwanger bent.