Plant olifantsoor druppels giftig

Geplaatst op: 24.11.2020

Die witte stippen en het bruin worden van het blad, het veel verliezen maar weinig aanmaken van nieuw blad wijzen volgens mij wel op eel probleem. Zo ziet u meteen of er inderdaad teveel water blijft staan. Hierdoor groeien de bladeren meer uitgerekt en worden daardoor minder stevig omdat ze letterlijk op zoek gaan naar licht.

Om energie bij de kamerplant te besparen is het beter de bloem af te snijden. Enkel wanneer de plant relatief donker staat maakt hij extra lange bladstelen, letterlijk op zoek naar het licht. De plant doet het prima, ook tijdens de bloei. Daarbij is de kans dat de pup ook effectief deze druppels zou oplikken ook vrij klein lijkt me.

De  Alocasia  komt oorspronkelijk uit de tropen van Azië, voornamelijk India. Dan geef ik ook heel gematigd water.

Kan dit kloppen. Reactie door Ilona wanders - 17 februari Nu komt er eindelijk in de plant 1 nieuw blad groter en komen er afzonderlijk 2 nieuwe op met kleine bladen!

De Alocasia verlangt minimaal vijf uur direct zonlicht. De Zebrina Plant olifantsoor druppels giftig is een prachtige tropische plant.

Zal de plant het overleven.

De grootste en oudste bladeren doen het nog prima.

Licht en warmte

Kan dit komen doordat deze pot ook al weer te klein wordt? Vele planten zijn estetisch zeer kleurrijk en sierlijk, maar vaak beseft men niet dat er achter die prachtige plant ook een giftige plant kan steken.

Niet alleen wordt het snel een waterballet ook droogt de nevel zeer snel op waardoor het effect maar van zeer korte duur is. Ja, mijn wachtwoord is: Je wachtwoord vergeten? De groene knobbels op de stam zijn volgens mij ogen. Bij mijn weten vormt de Alocasia namelijk geen luchtwortels. Ter illustratie mijn Alocasia uiterst rechts dit weekend vlak voor hij weer naar binnen ging voor de overwintering.

  • Deze soort heeft bijzondere stengels, met een zebraprint erop. Ik vind het echter altijd lastig in te schatten hoeveel water een plant nodig heeft.
  • Reactie door lapalmeraie — 6 september Ik geef elke week water, zowel winter als zomer en lukte tot nogtoe zeer goed, hij staat naast een radiator en een glasraam en heeftie voorheen ook nooit last van gehad.

Daarnaast moet de plant buiten in de schaduw staan. Ooit begonnen met slechts 1 stam, maar heeft er inmiddels 4 met totaal zeker 30 bladeren! Hiervoor verwijdert u het best de potgrond rond de knol om een goed beeld te hebben van wat u doet.

Ik kocht val alles wat en ook een knol van de olifantsoor. Jun 1, meestal zo halverwege de wint. Plantenvraag: Plant olifantsoor druppels giftig snoei je de Pachira aquatica.

Standplaats

Reactie door Jorinde — 23 april Als je de plant nooit verplaatst of roteert, kan het gebeuren dat deze naar één kant groeit in plaats van omhoog. Ik heb 4 maanden geleden een alocasia gekocht en hij doet het erg goed.

Zo ja, hoe knip je het best af. De mooiste natuurfoto's van afgelopen week met als winnaar een prachtige foto van een roodborstje in de tuin.

Zijn grote bladeren vallen echt op, maar ook zijn zebra-achtige stengels zijn mooi! Hoogstens zal de kat wat plant olifantsoor druppels giftig de aarde krabben. Enkel de hoofdstam doormidden breken zou dit proces versnellen.

Alles over palmen in België en Nederland!

Overtollig water kan namelijk wortelrot veroorzaken. Gezien zijn tropisch oorsprong is de Alocasia gewend aan een hoge luchtvochtigheid. Gemini 21 mei - 20 juni , het derde teken van de dierenriem symboliseert geestelijke en emotionele ontwikkeling. Wat zou u aanraden? Algemene informatie voeding Pokon voeding.

De plant staat wel binnen achter het schuifraam op het zuiden. Ze zijn er van helder- tot donkergroen en paars, plant olifantsoor druppels giftig, aangezien er nooit een laagje stof op de blaadjes vormt, gevlekt of zelfs in tijgerprint. Tegen spint spuit cd speler kind intertoys met Masa. Bovendien ziet een regelmatig besproeide plant er een plant olifantsoor druppels giftig mooier uit.

Heb m al een keer voorzien van nieuwe potgrond maar weer zijn ze er Heb t idee dat ze erin gekomen zijn na wat bladeren zijn dood gegaan tien er nieuwe bladeren groeide…. De sprietige bladeren van palmen vindt hij veel interessanter. In de winter geef ik maar heel beperkt water.

Alocasia water geven

Dat is heel normaal. Reactie door lapalmeraie — 22 februari Misschien heeft de plant last van spintmijt?

Geen paniek. Waar kan dit van komen. Alocasia Polly In tegenstelling tot de andere Alocasia soorten zijn de bladeren van de Alocasia Polly bijna zwart van kleur en vrij stevig.