Wat zit er rechts onder in je buik

Geplaatst op: 18.11.2020

In sommige gevallen is de oorzaak heftiger en kunnen de klachten komen door een ontsteking aan het maag-darmkanaal. Karin 9 januari om Neem direct contact op met je huisarts als er sprake is van een of meer van de genoemde symptomen.

Maagdarmontsteking buikgriep : gaat vaak gepaard met misselijkheid, braken en losse ontlasting die snel en vaak na het eten optreedt. Het kan vooral pijnlijk zijn om te ademen omdat de ribbenkast zich dan uitzet. Pijn veroorzaakt door een ontsteking appendicitis, diverticulitis, cholecystitis, een ontsteking van de pancreas wordt typisch opgewekt door niezen, kuchen of elke hoestende beweging. Inhoudsopgave Wat te doen bij pijn in de onderbuik. Het gevolg van de darmafsluiting zijn hevige krampen rond de navel of in de onderbuik.

Deze aandoening gaat ook gepaard met bepaalde symptomen: hoest, rillen en problemen om te ademen, stekende pijn wijst eerder op prikkeling van het buikvlies. Contin. Wat nu. Gasvorming en dyspepsie zijn de meest voorkomende oorzaken van pijn in de onderbuik ter rechter zijde. Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag.

Andere interessante artikels: 5 redenen waarom je buikpijn hebt 5 voedingswaren tegen een opgeblazen gevoel Onze spijsvertering van A tot Z Optimale voeding dankzij digestieve enzymen Maagpijn na de maaltijd: 10 mogelijke oorzaken Diagnose stellen van leverziektes Wat veroorzaakt de pijn in de lage onderbuik? Als je deze symptomen hebt, is het raadzaam om de arts te raadplegen.
  • In dit geval moet je onmiddellijk naar het ziekenhuis. Het gevolg van de darmafsluiting zijn hevige krampen rond de navel of in de onderbuik.
  • Het kan vooral pijnlijk zijn om te ademen omdat de ribbenkast zich dan uitzet. Kanker of een ontsteking van de pancreas zijn voorbeelden van medische aandoeningen die pijn in het bovenste deel van je rechterzijde kunnen veroorzaken.

Expertise en ervaring

Bovendien kan het flink wat tijd nodig hebben om te genezen. Daarnaast heb ik na het eten continue een opgeblazen gevoel. Denk maar aan zwangerschapsmisselijkheid, reisziekte bewegingsziekte , een bijwerking van medicijnen of hevige pijn.

Hoi Bart, Heb je kunnen constateren wat de oorzaak is van je klachten? Als het tot maandag niet over is, even naar de huisarts.

Als je deze symptomen hebt, is het raadzaam om de arts te raadplegen. Meestal wordt de ontsteking veroorzaakt door een bacterie. Als je gezwollen stembanden hebt. Een maagzweerperforatie is levensbedreigend. Het kan vooral pijnlijk zijn om te ademen omdat de ribbenkast zich dan uitzet.

Meer ernstige oorzaken rechteronderbuikpijn

De symptomen van een blindedarmontsteking gaan vaak gepaard met een doffe pijn rondom de navel, koorts, gebrek aan eetlust, misselijkheid, soms overgeven, obstipatie en gevoeligheid aan de rechterkant van de onderbuik. Als de diagnose blindedarmontsteking appendicitis is gesteld, is een operatie de beste behandeling.

Het kan ook gepaard gaan met andere symptomen zoals: Duizeligheid Misselijkheid Braken Constipatie Diarree Verlies van eetlust Gasvorming Koorts Mogelijke oorzaken van pijn in je rechterzijde 1. Braken kan leiden tot vochtverlies, vooral bij jonge kinderen.

De diagnose is vaak betrekkelijk eenvoudig te stellen. Als de blindedarm daarbij ontstoken blijkt te zijn wordt deze meteen verwijderd! Ik ben een man, 60 plusser en kan mijn sociale leven met moeite terug heropbouwen.

Maar er zijn ook heel wat oorzaken die wl iets met onze spijsvertering te maken hebben, zoals:, wat zit er rechts onder in je buik.

Die aandoening staat bekend als diverticulitis. De buik is het gebied tussen de borst en het bekken. De darmen bevinden zich in het gebied van navel tot aan vagina!

Het kan meerdere oorzaken hebben. Met liters ijs. Buikpijn rechtsboven Cholecystitis : treedt op als een galsteen zijn weg vindt naar een galkanaal waardoor de gal niet kan wegvloeien en je galblaas ontstoken raakt. Raadpleeg je arts als je een dergelijke klacht ervaart.

  • Ik kan niet lang en ver weg van de pot verblijven.
  • Appendicitis is de meest voorkomende oorzaak van pijn in het lager deel van de rechterzijde van de buik.
  • Hoi allemaal ik ben vijf weken ziek geweest en toen was ik een week beter en toen begon ik met een blaasontsteking ik heb er een kuur voor bijna een week gehad maar ik heb nog steeds veel pijn bij het plassen en heb nog steeds al bijna drie weken last van mijn onderbuik en ben echter wel erg snel moe wat kan dat zijn help me hiermee ik wil weer normaal zijn zonder pijn te hebben hoor caressa.
  • Galstenen zijn kleine, steenachtige ophopingen van cholesterol of calciumzouten.

De huisarts heeft geen fissuur of ambei kunnen constateren voor zover dit geconstateerd kan worden Toen was het volledig weg tot voor twee weken terug de ellende weer begon.

Video toevoegen. Dit kan gebeuren door te weinig vezels of vocht konijnenhok maken voor buiten het dieet, darmverstopping of een neurologische aandoening, radiologische en endoscopische testen Een chirurgische ingreep Locatie van buikpijn De locatie van je buikpijn zegt veel over de mogelijk getroffen organen. Dokters bepalen de oorzaken van buikpijn door rekening te houden met: [1] De eigenschappen van de pijn Bevindingen bij een fysiek onderzoek Labo.

Een maagzweerperforatie is levensbedreigend, wat zit er rechts onder in je buik. Vitaminetekort of een teveel kan soms leiden tot pijn in de onderbuik. Het kan zijn dat psychische problemen zich fysiek uiten. Een darmontsteking kan waarschijnlijk de oorzaak zijn van pijn?

Buikpijn: voortplantingsorganen

Locaties Chirurgie Wachttijden bekijken Specialist vinden. De oorzaken van pijn in de onderbuik lopen dan ook sterk uiteen. De darmen bevinden zich in het gebied van navel tot aan vagina.

Buikpijn rechtsboven Cholecystitis : treedt op als een galsteen zijn weg vindt naar een galkanaal waardoor de gal niet kan wegvloeien en je galblaas ontstoken raakt. Andere symptomen zijn diarree, darmklachten en vermagering. Pijn in de bovenbuik Zure reflux : af en toe reizen de maagzuren naar achteren en lopen ze de keel in.