Pil vergeten ongesteld doorslikken

Geplaatst op: 08.11.2020

Bang dat je zwanger bent? Meer informatie over anticonceptie.

Heb je je pil geslikt maar ben je ziek geworden? Stel je dus voor dat je voortplantingssysteem een soort kermisspel is, waarbij je een pingpongballetje in een vissenkom moet gooien om er eentje te winnen. Als jij een ander probleem hebt, Anoniem, stel beter zelf een vraag.

Gebruik de eerste 7 dagen een aanvullend voorbehoedmiddel condoom als je wil vrijen. Pas op : Als je je eerste pil bent vergeten in te nemen, ben je niet beschermd tegen zwangerschap. Eenfase combinatiepil De pil de eenfase-combinatiepil Als je de pil een keer vergeet, hoeft dat niet erg te zijn.

Mogelijkheid 2: de stopweek eerder beginnen Wil je de stopweek niet overslaan?

Ik hoop dat af wat aan die tips hebt. Sommige vrouwen krijgen last van hoofdpijn of gespannen borsten. Check de anticonceptiekeuze-hulp De combinatiepil bevat twee soorten hormonen: oestrogeen en progestageen, pil vergeten ongesteld doorslikken. Pil vergeten, wat nu. Kenmerken van de eenfase combinatiepil zijn:. Mogelijkheid 2: vervroegde stopweek Wil je de stopweek niet overslaan.

  • Vier tot zeven pillen vergeten in de tweede week van de pilstrip: Neem de laatst vergeten pil alsnog in. Haal eenvoudig en zonder verzendkosten jouw vertrouwde pil nu in huis.
  • Aanmelden Door je in te schrijven voor de VICE nieuwsbrief ga je ermee akkoord dat je elektronische communicatie van VICE ontvangt die soms advertenties of gesponsorde content kan bevatten.

Weet jij het antwoord?

Wat je dan moet doen hangt af van de week waarin je de pillen hebt vergeten. Ik ben 2 of meerdere pillen vergeten in te nemen tijdens week 2  Als je 2 of meerdere pillen bent vergeten te nemen in de 2e week van je pilstrip dag 8 t. Lees dan hieronder verder:. Omdat de éénfasepil veruit de meest gebruikte vorm is van anticonceptie, is onderstaand advies gebaseerd op het gebruik van deze anticonceptiepil.

Bekijk en vergelijk de verschillende anticonceptiemiddelen of lees eens door onze profielen om jezelf goed te informeren. Neem de volgende pil op het normale tijdstip en maak de strip af. Opgelet: de regel die we hier uitleggen geldt alleen voor de combinatiepil.

  • Je blijft tegen zwangerschap beschermd. Doe een zwangerschapstest als je in de stopweek minder dan normaal of geen bloedverlies hebt of je zwanger voelt bijvoorbeeld gespannen borsten, misselijk, heel moe zijn.
  • Hij zij zal je verder informatie geven en dan weet je wat je moet doen als zo een ongelukje in herhaling valt. Probeer in dit geval je vertrouwde merk weer te ontvangen of bespreek een ander alternatief met je arts.

Het enige wat je dan kan doen is: Gebruik naast de pil ook een condoom de volgende 7 dagen pil vergeten ongesteld doorslikken je seks zwemkleding grote cupmaten. Je bent niet tegen zwangerschap beschermd.

Overige oorzaken Herken jij geen van bovenstaande oorzaken dan is het verstandig om direct naar de huisarts te gaan. Pil in week 2 vergeten Heb je de pil in week 2 vergeten. Als je de pil langer dan 48 uur niet slikt worden er hormonen aangemaakt om worden die zorgen dat je gaat menstreren.

Winkelmandje

Een url mag maar 1x worden gebruikt. Ik ben de pil vergeten. Na de stopweek begin je weer met een nieuwe strip.

Lees de bijsluiter voor informatie over DayletteYaz. Pil in week 2 vergeten Heb je de pil in week 2 vergeten? Moet ik met de pil stoppen voorafgaand aan een operatie. Deze bevat uitsluitend het hormoon progestageen. Het houd niet alleen maar innesteling tegen.

Wat voor pil slik je?

Stel je dus voor dat je voortplantingssysteem een soort kermisspel is, waarbij je een pingpongballetje in een vissenkom moet gooien om er eentje te winnen. Op andere sites kan je ook informatie vinden over de pil, maar die is vaak verwarrend of verouderd. Je kunt dan kiezen tussen een morning-afterpil of een koperspiraal als je zwangerschap wil voorkomen: Morning-afterpil Je kunt een morning-afterpil slikken.

  • Dit advies geldt dus niet voor het vergeten van de meerfasenpil of de pil zonder oestrogeen!
  • Dat is een enorm verschil.
  • Neem de volgende pil op het normale tijdstip en maak de strip af.
  • Gebruik de eerste zeven dagen een aanvullend voorbehoedmiddel condoom als je wilt vrijen.

Wat doe ik als ik de pil pil vergeten ongesteld doorslikken ben. Neem, zodra je er aan denkt. Zo nodig kun je met een morning-afterpil of een koperspiraal na onbeschermde seks alsnog een zwangerschap voorkomen? Ben je de minipil vergeten. Ook als dit op hetzelfde tijdstip als je volgende pil is: het is niet erg dat je nu 2 pillen op een dag moet innemen.

Vraag je huisarts om hulp. Pil vergeten.

Alles wat je wilt weten over de pil

Maar de hormonen in de pil voorkomen dat een eicel überhaupt kan vrijkomen. Slik je de 2e van deze pillen niet binnen 12 uur na het normale tijdstip voor slikken van die 2e pil? Kortom, je bent voldoende beschermd en loopt geen risico om zwanger te worden.

Ook dan ben je tegen zwangerschap beschermd mits je geen pillen vergeten hebt. Lees meer. De volgende zeven dagen is de pil onbetrouwbaar, neem dus aanvullende maatregelen.