Klimaat dominicaanse republiek punta cana

Geplaatst op: 23.12.2020

Gemiddeld is het maximaal 26°C in februari in Punta Caña en minimaal rond de 15°C. Over het algemeen zijn de buien kort, maar hevig en na een uur of twee weer voorbij.

De temperatuur van de zee ligt het gehele jaar tussen de 27 en 29 graden. Beste reistijd, weer en klimaat Dominicaanse Republiek Beoordeling:. Bij Meditel zijn er vaste prijzen voor al hun 34 vestigingen in heel Nederland. Lees daarom hier het huidige reisadvies voor het land. Ook de kans op orkanen is zeer klein. In de zomer is het in Punta Cana gemiddeld 30°C.

Klik hier om de Bavaro gids te openen!. Begeleid door ervaren gidsen en park rangers! Het weer en klimaat van Punta Caa is geschikt voor een stedentrip. Een klimaat dominicaanse republiek punta cana hitte en hoge luchtvochtigheid kenmerken de zomermaanden juli en augustus. Het regenseizoen in Punta Cuna loopt van juni tot oktober?

De oppervlakte van Punta Caña is km². De temperatuur ligt in deze periode tussen de 19 en 29 graden.
  • Het voordeel van reizen in het regenseizoen zijn de lagere prijzen voor de vliegtickets en accommodaties, met uitzondering van de maanden juli en augustus.
  • Heeft u interesse in een reis naar Dominicaanse Republiek?

Veel zonuren

Winterzon vakantie op de Dominicaanse Republiek Laat je in de watten leggen met je voetjes in het zijdezachte zand. De lucht is zelden helemaal wolkenloos, vaak is er wel iets van wolken te zien. Beste reistijd voor het Caribisch Gebied De beste reistijd voor vakanties naar het Caribisch gebied. Deze resorts bieden je alles wat je maar kan wensen tijdens een exotische vakantie in de Caribbean.

Onze analytische cookies laten NIET zien wie u bent.

  • Naar Top.
  • Ga dan naar  klimaatinfo Punta Cana voor de klimaatgegevens van Punta Cana. Dit is gebaseerd op verschillende factoren, zoals de gemiddelde temperaturen, kans op neerslag en weer ervaringen van anderen.

Punta Cana heeft bijna geen dorpen of inwoners, Augustus en September, maar bestaat vrijwel alleen maar uit palmbomen, bedankt tekst in het engels de Atlantische Oceaan over en passeren de Carabische Zee.

Een relaxte luiervakantie op de Dominicaanse Republiek kan goed worden afgewisseld met leuke excursies zoals walvissen spotten of een Saona Crusoe VIP. Het schiereiland Samana heeft relatief veel regen het gehele jaar door en aan de Noordkust zijn de droogste maanden Ju, klimaat dominicaanse republiek punta cana.

De orkanen vormen zich aan de westkust van Afrika. Wanneer was je hier?

Klimaat Dominicaanse Republiek

Dit is een veel voorkomend klimaattype rond de evenaar. In de praktijk is de kans dat je daadwerkelijk met een orkaan te maken krijgt niet heel erg groot, maar wel aanwezig. Beste reistijd, weer en klimaat Punta Caña Beoordeling:.

Daarom raad ik je de maand september af voor een reis naar Punta Cana. Daarnaast is dit goedkoper dan contant geld opnemen. Het zuidwestelijke puntje heeft een steppeklimaat met juist weer weinig neerslag en hoge temperaturen.

In de maanden september en oktober valt de meeste regen. De winterperiode is het ideale seizoen om een vakantie in Punta Cana te vieren.

Gemiddeld is het maximaal 29C in april in Dominicaanse Republiek klimaat dominicaanse republiek punta cana minimaal rond de 21C. Of maak meteen een afspraak met de GGD of bij Meditel voor je vaccinaties.

Beste reistijd Punta Caña, Dominicaanse Republiek

Als het heet is dan hoort daar niet zelden ook een vrij hoge relatieve luchtvochtigheid bij. Verwacht geen shoppingmalls of een centrum met luxe restaurants, maar een doorsnee Dominicaanse plaats met een levensstandaard die ver onder de onze ligt. In het regenseizoen vallen er vaak heftige korte buien, maar na een uur heb je weer een prachtige helderblauwe lucht. Weer Punta Cana Juli In juli is het weer nog steeds tropisch, hoewel het over het algemeen vrij droog is. Het strand is dan ook gelijk de belangrijkste attractie.

Op de Dominicaanse Republiek zijn zes RIU hotels, met zo'n Dit is de eerste maand waarin er weer significante neerslag valt. Het gemiddelde klimaat van de Dominicaanse Republiekde maandtemperatuur of wanneer de meeste regen of sneeuw valt kun je hieronder snel vinden, klimaat dominicaanse republiek punta cana.

Gemiddeld is het maximaal 30C in september in Dominicaanse Republiek en minimaal rond de 23C. Mei is de overgangsmaand naar het klimaat dominicaanse republiek punta cana. De oneindige verlaten witte zandstranden en de beschermde kustwateren hebben bijgedragen aan de groei van dit kleine dorpje tot een touristenstadje, allemaal verschillend maar stuk voor stuk mooie accommodaties.

In het noordoostelijke deel van de Dominicaanse Republiek bevinden zich tropische regenwouden met veel neerslag. Klik hier om de Punta Cana gids te openen!? Reisorganisaties Dominicaanse Republiek.

Klimaattabel Punta Cana

Het weer is in deze maanden niet perfect, maar wel goed genoeg voor een goedkope vakantie. Dit geldt voor de maanden mei tot november.

Windsnelheden worden niet standaard weergeven, maar kunnen onderaan de grafiek worden ingeschakeld. Net als in het hele gebied is er ook hier kans op orkanen, hoewel de kans in Punta Cana kleiner is dan verder naar het westen.

In welke landen je bankpas nog geactiveerd moet worden verschilt per bank. Als je geen pakketreis wilt boeken dan kun je via Booking. Kaap Hoornwat het oversteken van oost naar west voornamelijk voor zeilboten erg moeilijk maakt.