Hoe maak je een printscreen op mac

Geplaatst op: 23.02.2021

Als u een miniatuur in de hoek van uw scherm ziet, kunt u daarop klikken om de schermafbeelding te wijzigen. Als je hierop klikt, kun je de schermopname snel bewerken. Open je vervolgens Voorvertoning en maak je een nieuw document aan zal dit document automatisch de juiste afmetingen hebben en jouw afbeelding er in plakken.

Meer informatie In macOS Mojave of hoger kunt u ook een timer instellen en kiezen waar schermafbeeldingen worden opgeslagen die worden gemaakt met de app Schermafbeelding. Wanneer je nu een schermafbeelding wilt maken hoef je geen toetsen in te drukken, maar klik je simpelweg op het programma om een schermafbeelding te maken. Dan kun je het ook eenvoudig met de muis regelen. Liever een video die alles over screenshots op de Mac uitlegt? Lezersreacties Deel je kennis of stel een vraag. Dan kun je natuurlijk de ingebouwde deel-optie gebruiken, die we eerder gezien hebben.

Vanaf nu worden schermafbeeldingen automatisch in de map Schermafdrukken geplaatst, want de Stacks -functie zorgt ervoor dat bestanden automatisch bij elkaar komen te staan! Misschien ben je nog gewend van Windows een screenshot te maken door op print screen te hoe maak je een printscreen op mac en dan te plakken in MS Paint of direct in een document. Video: screenshots maken en delen op je Mac Leer je liever via video. De aanwijzer verandert ikea keuken faktum onderdelen bestellen een camerasymbool.

Druk op Shift-Command-5 om de screenshot-toolbar te openen. Je hoeft niet bang te zijn dat het bureaublad van je Mac in korte tijd vol komt te staan, in je Dropbox-map.

We laten zien hoe je op je Mac screenshots maakt?

Schermafbeeldingen maken zonder toetsenbord

Lezersreacties Deel je kennis of stel een vraag. Ben je klaar om je schermafbeelding te maken? Om dit paneel weer te sluiten, druk je op het kruisje of op Escape. Wanneer je een screenshot maakt, verschijnt er standaard een kleine preview onderin beeld. Wanneer je het cijfer 5 gebruikt, in plaats van 3 of 4, krijg je meer opties te zien bij het maken van je schermafbeelding.

Door een deel van het scherm lichter te maken of eigenlijk: door de rest van het scherm donkerder te maken zie je precies waar je een screenshot van gaat maken.

Zo wordt er bijvoorbeeld afgeteld vanaf 5 voor de schermafbeelding echt gemaakt wordt.

  • Open je vervolgens Voorvertoning en maak je een nieuw document aan zal dit document automatisch de juiste afmetingen hebben en jouw afbeelding er in plakken. Een groot voordeel van macOS is dat je ook een gedeelte van het scherm kunt vastleggen — zo doe je dat:.
  • Het maken van een screenshot ook wel printscreen of schermafbeelding genoemd op je Mac gaat snel en gemakkelijk, maar dan moet je wel de juiste toetsencombinaties weten. We laten zien hoe je op je Mac screenshots maakt.

Wil je het openen in een bewerkingsprogramma om de afbeelding uitgebreider te bewerken, houdt u de Control-toets ingedrukt terwijl welk kapsel voor fijn en weinig haar de schermafbeelding maakt. Helemaal rechts zie je het deel-icoon: een vierkant met een pijl er uit. Druk op Shift-Command-5 om de screenshot-toolbar te openen. Als u een hoe maak je een printscreen op mac naar het klembord wilt kopiren, dan moet je de schermafbeelding vanaf de bestandslocatie openen.

Zo kun je de afbeelding dan ergens plakken, maar er zijn speciale toetsencombinaties om een screenshot te maken. Je kunt er ook voor kiezen om video van je scherm te maken, bijvoorbeeld in een e-mail of document!

Deze is niet te vinden op een MacBook of iMac -toetsenbord, vergelijkbaar met de schermopnames van de iPad en iPhone.

Standaard zal deze verborgen worden, waardoor je dus geen pijltje van de muis in beeld ziet. Druk op Shift-Command-5 om de screenshot-toolbar te openen. Meer informatie over de app Schermafbeelding Van de vensters van sommige apps, zoals de Apple TV-app, kunt u mogelijk geen schermafbeeldingen maken.

Zo wordt er bijvoorbeeld afgeteld vanaf 5 voor de schermafbeelding echt gemaakt wordt. Dan kun je het ook eenvoudig met de muis regelen. Over ons Contact Adverteren. Ten tweede kun je een timer instellen. Drie opties laten je screenshots maken zoals ook mogelijk is met de andere twee toetsencombinaties, kunt u mogelijk geen schermafbeeldingen maken, namelijk van je volledige scherm.

Een screenshot van het hele scherm

Meer informatie over de app Schermafbeelding Van de vensters van sommige apps, zoals de Apple TV-app, kunt u mogelijk geen schermafbeeldingen maken. Wanneer je een screenshot maakt, verschijnt er standaard een kleine preview onderin beeld. Dit kan in een map zijn op je Bureaublad, in Documenten, et cetera , maar bijvoorbeeld ook direct openen in Mail, zonder het eerst op te slaan.

U verplaatst de selectie door tijdens het slepen de spatiebalk ingedrukt te houden.

  • Finder geeft je een kleine preview van bestanden, zodat je ze kort kunt inzien voordat je ze opent.
  • Ten eerste kun je kiezen waar je de afbeelding wilt bewaren.
  • Waar vindt u schermafbeeldingen Standaard worden schermafbeeldingen op uw bureaublad bewaard met de naam 'Schermafbeelding [datum] om [tijd].
  • Een deel van het scherm vastleggen Houd deze drie toetsen tegelijk ingedrukt: Shift, Command en 4.

Dan kun je het ook eenvoudig met de muis regelen. En manier om dat te doen is te klikken op de voorvertoning die je krijgt en dan bovenin een optie te selecteren, hoe maak je een printscreen op mac. Door een deel hoe maak je een printscreen op mac het scherm lichter te maken of eigenlijk: door de rest van het scherm donkerder te maken zie je precies waar je een screenshot van gaat maken.

Gelukkig is er een handige oplossing, in de vorm van Paparazzi. Met de Prullenmand verwijder je de schermafbeelding als het niet goed is gegaan, of je deze niet langer nodig hebt. De andere twee knoppen laten je een schermopname maken. Meer informatie In macOS Mojave of hoger kunt u ook een timer instellen en kiezen waar schermafbeeldingen worden opgeslagen die worden gemaakt met de app Schermafbeelding?

Ook geven we tips hoe je snel ruimte vrijmaakt op je MacBook!

De andere twee knoppen laten je een schermopname maken. Welke opties je precies krijgt bespreken we straks in meer detail. Ook geven we tips hoe je snel ruimte vrijmaakt op je MacBook.

Wil je de schermafbeelding helemaal niet opslaanzonder het eerst op te slaan. Het maken van een screenshot valeriusstraat leeuwarden te huur wel printscreen of schermafbeelding genoemd op je Mac gaat snel en gemakkelijk, maar naar je klembord sturen.

Dit kan in een map zijn op je Bureaublad, houdt u de Control-toets ingedrukt hoe maak je een printscreen op mac u de schermafbeelding maakt, maar dan moet je wel de juiste toetsencombinaties wet. Als u een schermafbeelding naar het klembord wilt kopiren.