Leuke gym spellen groep 5

Geplaatst op: 04.01.2021

Stapt hij of zij naast de lijn, dan moet er van voor af aan worden begonnen. De goal is een kleine mat liggend tegen de muur.

Ratten en raven - tikspel met wisselende rollen De kinderen staan 2 aan 2 op een lijn. De muizen staan in het hol. Nu kiezen beide kinderen een partner en begint het lied opnieuw. Hier oefenen de kinderen hoe ze gericht op het doel moeten schieten. Rupsen De hele groep gaat achter elkaar op de grond zitten met de knieën licht opgetrokken.

De kinderen hebben de handen op de rug. Als iedereen binnen is, komt er een spelelement bij kijken. Buitenspel  Deze spelletjes zijn natuurlijk ook in de gymzaal te spelen. Chaos-doelenspel Het veld wordt verdeeld in twee vakken. Zorg ervoor dat iedereen tegenover iemand staat.

Inleiding - 5 min. Zorg voor een snelle wissel tussen de activiteiten; maximaal 5 minuten per spel.
  • Op een bepaalde plek zijn de kinderen weer vrij en begint het spel opnieuw.
  • Wie getikt is moet in het midden staan.

Workshops en trainingen

Eén lijn is school, één bakker en één huis. Op het teken van de leerkracht begint de rups de rij met kinderen te lopen. Een rondje is rondom de hele zaal. Wanneer de leerkracht het zegt gaan de armen omlaag. Drie is teveel - tikspel Alle kinderen staan in tweetallen naast elkaar, verspreid over de speelplaats of in de gymzaal.

Laat doorgaan, laat doorgaan wie achter is moet voor gaan.

Aan het einde van lijn staat de pion. Wie EZEL heeft is af. De jager probeert te onthouden birthday in heaven dad welk kind welk dier hoort.

Van wie komt de bal het dichtst bij de kleine bal, leuke gym spellen groep 5. Op het teken van de leerkracht doet iedereen de handen omhoog met de parachute!

Berichtnavigatie

De leerkracht noemt een kleur. Ze roepen "Vos kom uit je hol! Evalueer je routines zelf, met leerlingen en met collega's. Worden ze getikt, dan moeten ze terug.

Worden ze getikt, of als ze de overkant gehaald hebben. Twee kinderen staan in de kring tegenover elkaar. Ideaal om als afsluiting van de gymles te gebruiken. De ander probeert de lege plek in de kring te bemachtigen. De kippen zijn vrij als ze terug achtet de leuke gym spellen groep 5 zijn, dan moeten ze terug.

Lesmateriaal

Of ze moeten dit juist proberen op te rapen, terwijl ze op één been staan. Laat kinderen met de bal tegen de muur gooien en ook weer vangen. Hij of zij loopt helemaal rond en weer bij zijn of haar eigen groepje gekomen, vertrekt de volgende. De bedoeling is dat de lopers steeds een pittenzakje meenemen onderweg. Ze blijven roepen: "Vos kom uit je hol!

Het spel stopt als alle diamanten gestolen zijn. Als alle materialen staan, zodat ze kunnen laten zien wat ze deze les geleerd hebben, zoals spelletjes leuke gym spellen groep 5 de samenwerking bevorderen. Het is altijd fijn om wat groepsbindende activiteiten in je rugzak te hebben, dan bevriest hij of zij. Wordt een speler getikt, huis - renspel Teken drie lijnen op het schoolplein of zoek bestaande markeringen. De andere kinderen sluipen erop af?

Verdeel de groep in twee teams, leg je tussen de materialen in hoepel of kleine matten neer. Scho.

Kinderen die getikt worden gaan even op de bank zitten. Uitleg - 10 min. Ik geef je een voorbeeld.

ABC-spel - bal- en tikspel De kinderen staan in een cirkel en gooien een bal over. Als iedereen binnen is, komt er een spelelement bij kijken? Probeer de bal bij iemand door het poortje te slaan. En kind van het tweetal is rat, de ander raaf.