Rubiks cube oplossen voor beginners

Geplaatst op: 25.12.2020

Deze kun je vervolgens juist krijgen door:. Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid.

Als je dit voor jezelf doorhebt mag je die natuurlijk overslaan. F, Ui, R, U. Als je al een geel kruis hebt kun je naar stap 4. De makkelijkste methode We gaan dit stap voor stap leren: ».

De online Rubikskubusoplosser berekent de stappen die nodig zijn om een door elkaar gegooide Rubiks kubus op te lossen. En dat blauw, oranje, groen en rood aan de zijkant blijven?

Geval 3 een voorbeeld van geval 3, rubiks cube oplossen voor beginners, het maakt niet uit waar de twee gele vlakjes in het bovenvlak zitten!

Probeer de hele kubus nooit te draaien tijdens het lezen van de cube notation tenzij dat is aangegeven. De playlist Intro video. Ik heb voor deze manier gekozen omdat het een combinatie van makkelijke manieren is.

Om de kubus op te lossen moeten we dezelfde algoritme toepassen die we gebruikte voor de corners van de eerste laag: R' D' R D.

Voordat je begint

Draai de verkeerde gele corners een voor een op de gemarkeerde positie door met de bovenste laag te draaien.

Float Transp Left Right Flip. Onze kubus zou er zo uit moeten zijn als deze stap klaar is. We zijn er bijna, we hoeven hierna nog maar 1 stap. Zorg er voor dat de achterste en linker edge geel zijn, net zoals in het plaatje. Met CFOP kan je je 3×3 rubiks kubus extreem snel oplossen.

Een Rubiks kubus heeft 6 zijden, een betere interpretatie is dat de Kubus bestaat uit 3 lagen die je één voor één moet oplossen.

  • Als je al een geel kruis hebt kun je naar stap 4.
  • Als er 1 zijde al in zijn geheel gevuld is houdt deze dan aan de achterkant en volg het volgende algoritme.

Je draait altijd alsof de laag naar je toe gericht is? Het witte vlak is dan aan de kant van het rode middenstuk, rubiks cube oplossen voor beginners. Om dit op te lossen moeten we een algoritme toepassen die de voor-bovenkant en links-bovenkant edges van plek rubiks cube oplossen voor beginners.

Facebook Twitter LinkedIn. Ontdek de Rubik's Kubus Besteed wat tijd en speel met je kubus zodat je er bekent mee wordt voordat je deze gids leest. Mocht je deze methode onder de knie hebben dan kan je je skills verbeteren met de Fridrich methode. F' R' D' R F2 Gebruik deze algoritme als je de voorkant niet naar boven kan draaien omdat de edge dan verkeerd gedraaid zou zijn.

Stap 1 Maak een wit kruis

Als je gele vlak nu al compleet is kun je door naar stap 5. En nu zijn we voorbereid om de oplossing te leren! Als je geen geel vlak kan vinden, dan herhaal je de stappen totdat je een enkel geel vlak aan de zijkant krijgt.

Draai de hele rubiks cube oplossen voor beginners naar de blauwe kant toe zodat de blauwe kant aan de achterkant is. In de video laat ik alle stappen duidelijk zien. Je draait het vlak links of recht naar voren en met je voorgerechten jeroen meus kerst trek je de bovenste laag naar je toe.

Er zijn zo veel mogelijke posities meer dan 43 triljoen? Draai dan het vlak waar je tegenaan kijkt 1 keer met de klok mee! Er is geen methode voor, dit zal je zelf een beetje moeten uitzoeken.

Oplossen van de eerste laag

Ik heb voor deze manier gekozen omdat het een combinatie van makkelijke manieren is. Doe vervolgens het volgende algoritme:. Draai het oranje zijvlak zodat het boven het oranje middenstuk staat. De makkelijkste methode We gaan dit stap voor stap leren: ».

Draai de kubus daarna om te kijken of je nog stukjes moet verwisselen. Zorg er voor dat de achterste en linker edge geel rubiks cube oplossen voor beginners, dit betekent wel een extra algoritme als je august steiner watch review plan bent deze te leren.

Dit blokje geeft aan welke kleur dat vlak wordt als de kubus is opgelost, rubiks cube oplossen voor beginners. Deel dit met je vrienden. Voor de cube notation is het belangrijk dat je de kubus voor je houdt met een vlak naar je toe. Een kwartslag om precies te zijn.

Alleen de gele corners moeten nog goed geplaatst worden.

Stap 2 Hoeken van je kubus oplossen

Ik heb voor deze manier gekozen omdat het een combinatie van makkelijke manieren is. Het witte vlak is dan aan de kant van het rode middenstuk. Alleen de gele corners moeten nog goed geplaatst worden.

Ik ga deze reeks ook gebruiken. Draai dan de onderste laag 1 keer met de klok mee, of naar het blauwe vlak toe. Dit is dus volkomen normaal.