Kun je als particulier een bedrijfsauto kopen

Geplaatst op: 04.03.2021

Dat geldt nu niet meer. Ongelezen bericht door MichielFRL » 16 jan

Een Berlingo of een Multipla ofzo. Houd hier dus rekening mee bij de aanschaf van een bedrijfsbus met grijs kenteken. Om in aanmerking te komen voor een grijs kenteken en alle daarbij behorende voordelen, moet je bedrijfsbus door de Belastingdienst als bestelauto worden aangemerkt. Benny 3 jaar ago Reply.

Om in aanmerking te komen voor een grijs kenteken, moet je echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Ideale auto zei ie, want deuren passen precies tussen de stoelen door in de auto! Hoi Ronald, Artikel 3.

Je betaalt geen BPM - de aanschafwaarde van je leasebus is dus een stuk lager. Zodat ik geen bijtelling hoef te betalen voor de priv kilometers. De overheid wil je namelijk als ondernemer een voordeel bieden. Alvast bedankt voor je reactie. Arjen Hpekstra 2 jaar ago Reply.

Schrijf een reactie Cancel Reply. Anders dan de naam doet vermoeden, heeft een bestelauto met grijs kenteken gewoon een gele kentekenplaat. Dan kun jij dus met een grijs kenteken gaan rijden!

Grijs kenteken zakelijk

Marcel 3 jaar ago Reply. De Belastingdienst controleert zelf of je recht hebt op vrijstelling van BPM — je hoeft dus ook geen formulieren toe te sturen. Dit geldt voor MRB, maar ook voor milieuzones. In dit geval moet je wel voor de Belastingdienst een rittenadministratie bijhouden, zodat zij kan controleren of je ook daadwerkelijk maximaal kilometer privé hebt gereden. Wanneer je ervoor kiest om een bedrijfsbus te rijden met grijs kenteken, betaal je geen BPM.

Kostprijs is een stuk belangrijker dan bij een personenauto, waarbij er veel meer emotie bij komt kijken. Voor hen geldt dat zij moeten aantonen dat ze voor vervoer afhankelijk zijn van een bestelauto.

Quote Klassiekerrijder Als particulier moet je in elk geval de volle mep MRB betalen, dat lijkt me weggegooid geld? Als je de auto als privvermogen toekent krijg je alleen de BPM terug, de btw niet? Voorheen was het voordelig voor particulieren om een bestelbus te rijden. Iedere situatie is verschillend, waardoor de voordeligste uitkomst niet voor iedereen hetzelfde is. Bij een bedrijfsauto kopen kan dus worden gedacht aan allerlei merken en verjaardagswensen van moeder aan dochter modellen.

Over de Belastingdienst

En dan wel eentje met trekhaak. Dat kan helaas niet, Netty. Wil je een gekwalificeerde boekhouder die jou meer belastinggeld bespaart dan dat hij kost? Ontvang het laatste autonieuws of test zelf auto's Inschrijven.

Vaak is het dan nog mogelijk om garantie te krijgen! Vooral de hogere exemplaren vangen meer wind, of als zakelijk vermogen aanmerkt. Hi Berry, dus inclusief BPM en BTW. Voor een bestelauto met grijs kenteken wordt de bijtelling berekend over de gehele cataloguswaarde, Ik durf niet met zekerheid te zeggen hoe de bpm wettelijk geregeld bij verhuur of leasing aan een particulier. Het maakt hierbij niet uit of je de bestelwagen met grijs kenteken priv houdt.

Je hoeft dan minder belasting te betalen.

Voordelen van bestelauto voor de particulier

Jacob Boonstra 3 jaar ago Reply. Het kopen van een bedrijfsauto kan dus op verschillende manieren, afhankelijk van waar de voorkeur naar uitgaat. Eigenlijk zou ik liever ook prive een VW Touran grijskenteken willen rijden.

Peter Harskamp 4 jaar ago Reply. Hou rekening met de mogelijke financile consequenties en bedenk dat de lokale overheid altijd tussendoor deze spelregels kan wijzigen.

Voor deze lagere tarieven moet u voldoen aan de voorwaarden:. Je zult meer te maken krijgen met regelgeving omtrent voertuigen, kun je als particulier een bedrijfsauto kopen.

Je brengt de auto dan in de onderneming, deze wordt dus geactiveerd op de balans. Berry 3 jaar ago Reply. Zakelijk: Je bent een ondernemer en neemt vermogen of bezittingen in de zaak op.

Wat is het verschil tussen een bedrijfsauto met een grijs en geel kenteken?

Het rijden met een grijs kenteken kan jou als ondernemer verschillende fiscale voordelen bieden! Rijd je minder dan kilometer voor privédoeleinden met de bestelauto? Groeten, Job.

Het antwoord is  ja. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De toegestane maximummassa is maximaal 3. Met hartelijke groet, Arjen Hoekstra.