Eerder stoppen met de pil veilig

Geplaatst op: 15.01.2021

Gemarkeerd als spam. Lees hier wat je dan moet doen.

Doe een zwangerschapstest als je in de stopweek niet of minder dan normaal ongesteld bent. Pil vergeten, wat nu? Gemarkeer als spam Geschreven door unknown Beantwoord door 18 april 14 24 Privé antwoord Dankjewel, maar ben ik dan nog wel veilig tegen zwangerschap?

Dus als ik nu zou stoppen 5dagen voor het einde van de pil dan kan ik gewoon 7 dagen niks slikken en een hele week ongesteld zijn? Binnen deze categorieën vind je nog meer varianten.

Echt een leuke jongen. In het kort In het kort De 1e pil na de stopweek moet je binnen 24 uur na het normale tijdstip hebben ingenomen, anders ben je niet beschermd. Inloggen op je bestaande account Gebruikersnaam Wachtwoord Login vergeten.

Wat je daarvoor hebt gedaan maakt dan niet meer uit. Video toevoegen.

Anonymous at 12 september 18 28 Dit betekent dus dat als ik maandagavond mijn laatste heb gehad dat ik dan ook maandag avond weer moet beginnen met een nieuwe strip? Er zijn twee verschillende typen anticonceptiepillen verkrijgbaar: De combinatiepil met zowel een oestrogeen en een progestageen hormoon En de pil zonder oestrogeen Binnen deze categorieën vind je nog meer varianten. De kans dat je bij vergeten van de pil zwanger wordt is groter als je:  na de stopweek de 1e pil bent vergeten in de eerste week van je strip 1 of meer pillen bent vergeten 2 keer of vaker achter elkaar de pil bent vergeten ook al eerder in de strip pillen bent vergeten in je eerste pilstrip de pil bent vergeten De kans op zwangerschap is het kleinst bij vergeten van de pil in de 2e week.
  • Pil vergeten, wat nu?!
  • Heb vandaag zondag geslikt dus heb nog 1 week over, en moet ik daarna die strip opmaken of aan een nieuwe beginnen en ben ik dan nog veilig tegen zwangerschap? Je blijft tegen zwangerschap beschermd.

Ik ga er hierbij wel van uit dat de vraagsteller een standaard 1-fase strip neemt. Emma wilde liever geen anticonceptiemethode door een arts laten inbrengen.

Aan de hand van een aantal vragen stelt jouw huisarts vast welke soort pil het beste bij jou en je situatie past.

De dag waarop je de eerste pil bent vergeten telt dan als eerste dag van de stopweek. Doe dat binnen 12 uur na het normale tijdstip voor slikken van die 2e pil.

Wanneer bellen. Je blijft dan tegen zwangerschap beschermd. Stopweek overslaan. Bespreek dit met je huisarts. Eenfase combinatiepil De pil de eenfase-combinatiepil Als je de pil een keer vergeet, hoeft dat niet erg te zijn.

Print E-mail.

Beginnen met de pil als je niet ongesteld bent

Ik ben de pil vergeten. Maak de strip af. Bekijk dan onze pagina over de anticonceptiepil. De ervaring van Emma Een halfjaar geleden leerde Emma haar vriend kennen.

Zo ben je direct beschermt tegen zwangerschap. Week 3 van de pilstrip In week 3 kan je kiezen uit twee mogelijkheden:. Je kunt zonder problemen minder dan 7 dagen stoppen met de pil. De adviezen hieronder gelden niet voor de pilstrip met 28 pillen, de eerder stoppen met de pil veilig of de minipil.

Slik je al een anticonceptiepil, maar wil je graag een andere gaan gebruiken. Hoe werkt Pilonline!

Wat doet zo’n pilletje nou?

Zolang je maar na 7 dagen weer begint? Gemarkeer als spam Geschreven door John moderator Beantwoord door 12 oktober 16 05 Privé antwoord Het eerder stoppen kan dat wel veroorzaken. Wanneer bellen? De adviezen hieronder gelden niet voor de pilstrip met 28 pillen, de meerfasenpil of de minipil.

Je kunt dan kiezen tussen een morning-afterpil of een koperspiraal als je zwangerschap wil voorkomen: Morning-afterpil Je kunt een morning-afterpil slikken. Extra maatregelen, zoals de morning-afterpil of een condoom zijn niet nodig. Neem de vergeten 1e pil alsnog zo snel mogelijk in? Lees het antwoord!

Inloggen op je bestaande account Gebruikersnaam Wachtwoord Login vergeten. Wat moet ik doen. Plaats reactie.

Hoe de menstruatie vervroegen bij gebruik van de pil?

Zit je in week 3 van de pilstrip? Dit doe ik zodanig dat ik minder bloedingen heb. De dag waarop je de eerste pil bent vergeten telt dan als eerste dag van de stopweek.

Normaal gesproken niet, dan kun je die 2de strip gebruiken om door te slikken tot het punt dat je wilt stoppen. Je hebt 1 volledige strip gehad, maar als je de stopweek hiervoor hebt overgeslagen is hij gewoon veilig. Het antwoord op deze en nog knutselen rond ziek zijn meer vragen vind je hier.