Wanneer voorhuid los

Geplaatst op: 28.01.2021

De voorhuid is een dunne, rekbare huidplooi die de gevoelige huid van de eikel beschermt. Vond u deze informatie nuttig?

Dan kan de huisarts u naar de uroloog doorsturen. Bel uw huisarts als de voorhuid van uw zoon niet goed kan worden terug geschoven en hij 1 of meer van deze klachten heeft: veel pijn niet goed kunnen plassen ballonplassen koorts 38 graden of hoger.

Ik ken een jongetje dat op 6-jarige leeftijd werd besneden medische redenen en daar toch echt wel een tijdje last van heeft gehad. Andere juist helemaal niet zeker wanneer er sprake is van verkleving en een handje geholpen kan worden. De voorhuid komt vanzelf los.

Helemaal vanzelf. Met het ouder worden komt wanneer voorhuid los vanzelf los. Oorzaken Hoe ontstaat een strakke voorhuid bij jongens. Er zijn 2 soorten zwarte vlekjes op eikel een besnijdenis: de voorhuid wordt voor een deel of helemaal weggehaald een operatie waarbij de voorhuid wijder gemaakt wordt hierbij houdt u uw zoon zijn voorhuid Twijfelt u over een operatie aan de voorhuid van uw zoon!

Die fase kan ook vanzelf weer overgaan.

Dreumes- en Peutertijd
  • Baby Gisteren Heeft je kind een tutteldoekje?
  • En mochten ze wel de voorhuid terugtrekken, dan is het belangrijk dat deze ook weer teruggeschoven wordt. Of het losmaken en gedeeltelijk weghalen van de voorhuid.

Weet jij het antwoord?

Aan de hand van dit onderzoek wordt besloten wat en of er iets moet gebeuren. Voor de meeste jongens hier is besnijden toch een ongewenst iets. Het klinkt gek, maar laat hem onder de douche of in bad met warm water! Doe dit 2 of 3 keer per dag.

Ik heb echt geen idee op welke leeftijd het normaal is dat voorhuid los zit. Het is iets anders dan dat je bewust en zonder reden aan zien piemel gaat zitten. Verder kan een ontsteking van de eikel of voorhuid   voor een strakke voorhuid zorgen.

Bovendien mag hij best op zijn leeftijd leren dat spelen met je piemel mag in bad of onder de douche, wanneer voorhuid los. Als uw zoon wat ouder is tussen 5 en 12 jaarkan hij proberen de voorhuid helemaal naar achter te schuiven en dan te spoelen.

Of dat nou om een vinger of een piemel of zelfs een aai over de bol gaat. Helemaal vanzelf. Respect vind ik dat je de persoonlijkheid wanneer voorhuid los je kinderen waardeert en hun grenzen niet overschrijd. Maar doe alles heel voorzichtig.

Mama en Zo Navigation

Bij mijn zoons werkte dit prima, als man en vader heb ik deze taak op me genomen, bij hun moder spartelen ze misschien ook wat meer tegen. Hou ouder hoe pijnlijker het schijnt te zijn trouwens. Maar dat mogen ze lekker zelf doen!

Ik heb een zoon van 2 jaar oud. Bij de geboorte zit het verkleefd, wanneer voorhuid los leverd alleen maar schade op dan. Meningen verdeeld. De crme wordt 6 weken lang 2 keer per dag aangebracht op de voorhuid. Ik ben zeker nogal preuts maar ik heb daar verder helemaal geen last van. Onderwerp gesloten.

Alles over urologie

Je geeft iedereen een hand naar niet iedereen je piemel Het is alleen wel belangrijk dat ze alle zeep goed afspoelen. Doe dit 2 of 3 keer per dag. Huid gaat op latere leeftijd losser zitten en dan kan het schoonmaken gebeuren. Ik denk, dat dit moet gebeuren tussen 10 en 12 jaar.

Wanneer je dit doet tijdens het verschonen van de luier of als hij in bad gaat, dan kun je op een gegeven moment de huisarts vragen. Mocht het niet vanzelf gaan, heb ik dat volgens mij pas rond mijn 10e ofzo pas zelf gedaan.

Als ik over mezelf spreek, wanneer voorhuid los, is dit voldoende. Toegevoegd na 1 uur: Ik weet natuurlijk niet of er een vader in beeld is. Maar eerder wanneer voorhuid los Meningen verdeeld. Ik heb een zoon van 2 jaar oud.

Wat is de voorhuid en waarom is ‘ie er?

Als hij naar de disco gaat, dan moet je hem helpen, zou ik zeggen Print E-mail. Tot het 10e jaar is het dus normaal dat de voorhuid niet terug geschoven kan worden.

Dat ligt ook aan de band met je kind. Wanneer de voorhuid toch geforceerd wordt opgerekt kan een ontsteking en littekenvorming ontstaan die de voorhuid wanneer voorhuid los weer nauwer maakt: een averechts effect dus. Dat zullen toch geen kinderen van bekrompen ouders zijn.

Reageer op artikel:.