Verleden tijd frans avoir

Geplaatst op: 02.12.2020

Ik ben gekomen om te vragen of je iets voor me wilde doen. De passé simple wordt gebruikt voor het beschrijven van voltooide handelingen.

Ze hadden gedronken Elles étaient parties Zij waren vertrokken. J'ai traversé ik heb overgestoken J'ai grimpé la côte ik heb de heuvel beklommen J'ai marché ik heb gelopen J'ai couru ik heb gerend. Het wordt enkel gebruikt in de Franse geschreven taal , vooral in literaire teksten.

Bovenstaand verhaaltje ziet er dan in het Frans uit als volgt de voltooide tijd is in het rood , de andere vormen zijn de imparfait : "Quand j' étais jeune, je jouais du piano. Terwijl ik de berg opklom, hoorde ik ineens een geluid, en dat kwam uit een gat in de muur waarlangs ik reed.

Werkwoorden op '-  er' Je maakt het voltooid deelwoord door er van het hele werkwoord af te halen en dan een achter de stam te plakken.

NU Beter Spaans. Jouw cijfer:. Meer over studiekeuze! Helaas regende het wel vaak, verleden tijd frans avoir. Nous avons chois i.

  • Gisteren ging ik boodschappen doen op de fiets.
  • Het was mooi weer.

Passé composé-oefeningen met 'être' of 'avoir'

De vogels zongen. Frans leren à la française. Hier, je suis allée faire des courses en vélo. Ook voor een reeks handelingen in het verleden gebruik je de passé composé. Vragen w….

Venir et ses composs. Ook voor een reeks handelingen in het verleden gebruik je de pass compos. Zoek de Franse werkwoorden in de verleden tijd, verleden tijd frans avoir. NU Beter Duits. Indirecte rede in de verleden tijd: Overeenstemming van verleden tijd.

Imparfait 1.

Etre = zijn

De imparfait wordt dus: j'aimais, tu aimais, il aimait, nous aimions, vous aimiez, ils aimaient. In feite wordt enkel de derde persoon , zowel enkelvoud als meervoud, gebruikt in de passé simple. Twijfel je, dan kan je je dus ook altijd behelpen met de vertaling. Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt.

Inloggen Eerst een account aanmaken? La banque verleden tijd frans avoir pleine de monde, mais il a averti la police car il y avait une alarme sous son bureau, '-ir' of '-re'. Het wedgwood windsor blokker deelwoord dat wordt vervoegd met het hulpwerkwoord TRE  krijgt de uitgang naar geslacht en getal van het onderwerp, verleden tijd frans avoir. De stam is de infinitief zonder de uitgang '-er'. Je maakt hem door je hulpwerkwoord tre of avoir in de imparfait in de juiste persoon te vervoegen.

Imparfait, passé composé en plus-que-parfait

De regel zegt dat het voltooid deelwoord geen uitgang krijgt wanneer het lijdend voorwerp begint met een onbepaald lidwoord begint en vervolgens met EN wordt herhaald :. Het was mooi weer. Met être worden alle wederkerende werkwoorden met -se- vervoegd en een groot aantal werkwoorden die een beweging uitdrukken.

  • Voor een andere uitleg, zie ook L'imparfait of de passé composé.
  • We kunnen dit samenvatten met het volgende principe :.
  • Bijvoorbeeld: arriver, entrer, rentrer, partir
  • Pendant que je jouais , tout le monde bavardait.

Ook voor een reeks handelingen in het verleden gebruik je de pass compos. Deze actie heeft een bepaalde duur. Zie bij wederkerend werkwoord. De pass simple wordt gebruikt voor het beschrijven van voltooide handelingen! Helaas regende het wel vaak. Voorbeelden: 1. Ze verleden tijd frans avoir gedronken Elles taient parties Zij waren vertrokken De plus-que-parfait bestaat uit twee delen: 1.

6 Passé composé (voltooid tegenwoordige tijd)

Elle a applaudi. Ik deed hem in een doos, en onderzocht hem om zijn wond te bekijken, die tot mijn grote opluchting, alleen maar een kleine snijwond was. Woorden die hierbij gebruikt worden en accentueren: à l'instant, juste, il y a une minute Voorbeelden Ze is nét de deur uit.

Beter Bijbel.

Gisteren ging ik boodschappen doen op de fiets. Deze tijd hoeft alleen herkend te worden. Je krijgt dan bijvoorbeeld een vorm als j'avais eu, wat vertaald wordt als ik had gehad.