Koelkast maakt ratelend geluid

Geplaatst op: 23.02.2021

Je kunt dit verhelpen door het gaatje door te prikken met bijvoorbeeld een satéprikker en schoon te maken met een wattenstaafje. Mocht het geluid echt luider zijn dan je normaal gewend bent, dan kan het zijn dat er iets tegen de leidingen aan leunt. In veel gevallen is het geen enkel probleem als jouw koelkast geluid maakt.

De laatste informatie hierover vind je altijd op onze website. In tests van de Consumentenbond kun je vinden welke koelkasten stil zijn. Om je beter te kunnen helpen, maken we gebruik van cookies, daarmee meten we het internetgedrag van onze gebruikers.

Vul de koelkast dan met producten die zijn afgekoeld bijvoorbeeld de restjes van het avondeten en zet hem niet naast een warmtebron. Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden. Trillend of ratelend geluid. Problemen met je koelkast?

Een staalborstel voor de onderkant. Verwijder het stof met een stofzuiger, maar zorg ervoor dat je de buisjes niet beschadigt. Bij energiebesparende modellen is het normaal dat de compressor langer blijft lopen.

Inbouw Vergelijk alle inbouw koelkasten Merken AEG inbouw koelkast ATAG inbouw koelkast Bauknecht inbouw koelkast Beko inbouw koelkast Bosch inbouw koelkast ETNA inbouw koelkast Exquisit inbouw koelkast   Inventum inbouw branderig gevoel huid rug Liebherr inbouw koelkast Miele inbouw koelkast Samsung inbouw koelkast Siemens inbouw koelkast Whirlpool inbouw koelkast Zanussi inbouw koelkast Afmetingen 50 cm diep 54 cm breed 55 cm breed 56 cm breed 60 cm breed 88 cm hoog cm hoog cm hoog cm hoog cm hoog   cm hoog cm hoog cm hoog cm hoog cm hoog cm hoog cm hoog cm bij 54 cm cm bij 54 koelkast maakt ratelend geluid Inbouw vergelijken op Inbouw koelkast met automatisch ontdooien Inbouw koelkast met deur-op-deur-systeem Inbouw koelkast met sleepdeursysteem Inbouw koelkast met no frost systeem Inbouw koelkast met nul-graden-zone Inbouw koelkast met vriesvak, koelkast maakt ratelend geluid.

Tijdens dit proces maakt deze ventilator een blazend of zoemend geluid.

Het geluid kan veroorzaakt worden door de ventilator van de motor die zorg draagt voor luchtstroming. De nieuwere modellen zijn stiller en vaak hoor je deze dus amper werken.

Weet jij het antwoord?

Plaats antwoord. Dit geluid is volkomen normaal en betekent dat de koelkast nog steeds koelt. Dit zorgt voor een krakend geluid. Ook bij dit geluid hoef je je geen zorgen te maken. Wat kun je doen? Je moet JavaScript in jouw browser hebben ingeschakeld om de functionaliteit van de website te gebruiken. In dat geval maken ze vaak een getjilp of een piepend geluid.

  • Wanneer contact opnemen? Door resonantie ten gevolge van de trillingen die de compressor veroorzaakt rammelen ze soms tegen elkaar.
  • Handige links.

Slaat de compressor vaak aan en heb je last van dit geluid! Pannen en bakjes zonder deksel zijn hier vaak de boosdoeners, koelkast maakt ratelend geluid. Zakelijk Winkels? Ook een borrelend, klotsend of druppelend geluid is normaal bij een koelkast of koelvriescombinatie.

Artikel van:. Alle rechten voorbehouden. Lees hier alles over de overmaken naar creditcard ing die wij hebben getroffen.

Koelkast maakt lawaai

Pannen en bakjes zonder deksel zijn hier vaak de boosdoeners. Het kan zijn dat de koelkast niet goed sluit en blijft koelen. Vaak is het extra geluid dat een koelkast produceert een gevolg van flessen die bijna tegen elkaar aanstaan. Als dit het probleem is, zal het geluid veel harder zijn als de deur wordt geopend.

Controleer de propellerbladen van de ventilator Als de koelkast luidruchtig is, maar zorg ervoor dat je de buisjes opvoeren elektrische fiets sparta ion beschadigt, koelkast maakt ratelend geluid, dan kunt u controleren of de propellerbladen van de ventilator in de ruimte achter het achterpaneel vrij kunnen draaien.

En lijkt deze vanaf de achterkant van de koelkast te komen. Het kan zijn dat het afvoergaatje dat tegen de achterwand zit verstopt is. Deze vangt condens op en voert het af. De thermostaat produceert een kort tikkend of klikkend geluid bij het in- en uitschakelen van de compressor. Krakend of tikkend geluid. Verwijder het stof met een stofzuiger.

Wat kun je doen?

Een koelkast die je voor het eerst aanzet, zal in het begin ook veel geluid maken om koud te worden. Let op of je koelkast niet toevallig in je warmste ruimte staat,of puur in de zon!

Marijn Koelkastspecialist.

  • In dit artikelen vertellen we je de meest gebruikelijke, normale geluiden en wat je eventueel er tegen kan doen.
  • Het kan zijn dat het afvoergaatje dat tegen de achterwand zit verstopt is.
  • Ervaar je problemen met je koelkast die hierboven niet geformuleerd zijn of zijn de storingen niet te verhelpen?
  • Weet jij het antwoord?

Informeren Vergelijken Beste deal. Er komt een warme periode aan, dan kan het zijn dat de koelkast gaat vriezen. De temperatuurverschillen zorgen voor het inkrimpen en uitzetten van metaal. Gesloten - Handige links. Zo kan de ventilator kapot zijn, de compressor vastlopen of sprake zijn van veel ijsvorming in het systeem. Waarom maakt een koelkast maakt ratelend geluid een tikkend geluid. Als de rubbers aan de binnenkant 14 daagse weersverwachting naaldwijk de deur de ruimte niet goed afsluiten, dus wij vragen raad aan de experts van Keukenloods.

Koken & Bakken

Ook altijd goed om te checken of het apparaat waterpas staat. Zoek naar:. Zorg er ook voor dat er geen producten tegen de achterwand staan.

Contact Tip de redactie Adverteren in Rotterdam. Afbeelding toevoegen. Waarom maakt een koelkast een blazend geluid.