Langste plaatsnaam welsh

Geplaatst op: 01.03.2021

Voor ons 58 letters, maar in het Welsh tellen de combinaties ‘ch’ en ‘ll’ als 1 letter, waarmee het totaal van deze plaatsnaam op 51 letters komt. De plaats heette vroeger ook wel ‘Hendrik Ido Oostendam en Schildsmanskinderen Ambacht’, waarmee het Westerhaar-Vriezenveensewijk zou verslaan. Luister dan even via: uitspraak Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch Dit plaatsje zou zeker niet zo bekend zijn geweest, als het deze naam niet had gehad.

Uiteindelijk wist de stagiaire een briefje in de jas van een klant te steken, die daarna de politie alarmeerde. Gerelateerde artikelen Puzzelen met plaatsnamen Taalspelletjes zijn er voor jong en oud en kunnen makkelijk op niveau en naar thema aangepast worden. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties.

Äteritsiputeritsipuolilautatsijänkä is een moeras gebied in Lapland Finland. De haar was een kenmerkende zandheuvel, waar een klooster op gebouwd was.

Venkatanarasimharajuvaripeta 28 Venkatanarasimharajuvaripeta is een treinstation in India. Deze chip geeft 'binnen drie minuten' een coronatestresultaat. Filipijnse kerk organiseert drive-thruceremonie voor huisdieren. Frank mei 3, Wij blijven steken op slechts 27 letters. Samenvatting Vuelta-etappe 5: Wellens troeft Nederlander Arensman af, langste plaatsnaam welsh.

  • De langste als één woord geschreven plaatsnaam is Gasselterboerveenschemond. Er is echter een plaats in Nieuw-Zeeland die een nog langere naam heeft: Taumatawhakatangihangakoauauotamateatu-ripukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu 85 letters.
  • JeKut november 5, Iemand die hoi zegt februari 4,

Maar Wales heeft meer te bieden als u er toch bent

Die is dit jaar al dagen op vakantie geweest en daarmee slechts 19 dagen in eigen land. Overstroomde Chinese stad bouwt bruggen voor examenscholieren. Samenvatting Vuelta-etappe 5: Wellens troeft Nederlander Arensman af. Vooruitblik Giro: 'Roze van Kelderman gaat zeker aangevallen worden'. Slimme fietshelm met ledlampjes kan richting aangeven.

  • De langste plaatsnaam van Europa zal door de meesten van ons niet uit te spreken zijn en petje af voor diegene die het nu toch gaan proberen: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Tijd voor hardlopers en wandelaars om lampjes te dragen.
  • Dat plaatsje in Wales zijn eigenlijk ook meerdere woorden aan elkaar geplakt.

Log hier in. Het komt vaker voor dan u denkt, vooral in het buitenland. Drone filmt enorme oorlogsmachine langste plaatsnaam welsh Sovjettijdperk. Sluit Je naam. Slob verlaat overleg nadat medewerker positief is getest op coronavirus!

Sportvideo's

Tijd voor hardlopers en wandelaars om lampjes te dragen. Bekijk alle video's. Je moet ingelogd zijn om van deze mogelijkheid gebruik te maken.

teritsiputeritsipuolilautatsijnk 35 teritsiputeritsipuolilautatsijnk is een moeras gebied in Lapland Finland. Sluit Je naam, langste plaatsnaam welsh. Lower north branch little southwest miramichi.

En dit is gelukt? Rallyauto vliegt metershoog de lucht in tijdens Franse race.

De beste verlich­ting voor hardlopers: ‘Veter­licht­jes zijn leuk voor een dansfeest­je’

Slob verlaat overleg nadat medewerker positief is getest op coronavirus. Met 92 letters volgt: Tetaumatawhakatangihangakoauaotamateaurehaeaturipukapihimaungahoronukupokaiwhenuaakitanatahu Deze plaats ligt in Nieuw-Zeeland en is eigenlijk niet echt een plaats.

Bruce Willis kruipt voor reclame in huid van John McClane. Äteritsiputeritsipuolilautatsijänkä is een moeras gebied in Lapland Finland.

  • Jouw Reactie?
  • Deze plaats ligt in Overijssel en hoort bij de gemeente Twenterand.
  • Sterrenchefs testen eerste vegetarische HEMA-worst.
  • Het komt vaker voor dan u denkt, vooral in het buitenland.

Maar dat is niet een woord dus…kan het niet. Met welke verlichting kun je zien en gezien worden! IJslandse premier schrikt van aardbeving tijdens interview. Venkatanarasimharajuvaripeta 28 Venkatanarasimharajuvaripeta is een treinstation in India. Handig als je een kaartje moet kopen naar deze plaats …. Chocolatier in Jordani maakt truffels met geitenmelk. Gasselterboerveenschemond 25 Op viburnum plicatum grandiflorum white 10e plaats in de langste plaatsnaam welsh een Nederlands dorpje, langste plaatsnaam welsh, met 25 letter is Gasselterboerveenschemond de langste plaatsnaam in Nederland geschreven als 1 woord.

Kuipers: 'Eerste golf was een vloedgolf, dit is meer een tsunami'. Kuipers: 'Het aantal besmettingen moet n omlaag'.

Uitspraak langste plaatsnaam van Europa

Dat plaatsje in Wales zijn eigenlijk ook meerdere woorden aan elkaar geplakt. Door de vervening van het gebied kwamen er veel arbeiders naar Westerhaar, waardoor het dorpje flink groeide. Het belangrijkste nieuws van 26 oktober in anderhalve minuut.

De naam betekent langste plaatsnaam welsh van Het treinstation van Mawddach en zijn drakentanden, gelegen aan de Northern Penrhyn Road op het gouden strand van de Cardigan Bay. Liam Dutton liamdutton. Deze kleine dorpje telt 25 letters en ligt in Drenthe dichtbij Stadskanaal.