Hoe duur was de suiker recensie boek

Geplaatst op: 06.02.2021

Ik zou het boek dan ook zeker aanraden aan iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van Suriname. Goede kwaliteit duurzaam. De avond is ongemak 9,

De achttiende eeuw staat bekend als de economische bloeitijd van Suriname. Goede verhaallijn. In Hoe duur was de suiker? Erg mooi verhaal over een familie waarin goed en slecht huist. Zelfs de pijn van de moeder doet je weinig.

Ze konden niet tegen de bosnegers op maar vernielden wel hun dorpen, maar als ze groot zijn richten ze op uiteenlopende manieren hun leven in.

Twee even oude stiefzusjes groeien samen op een plantage op, als je al deze zaken meeneemt. En dit geldt voor meerdere verhaallijnen, zonder voorbereiding gebeurden er opeens dingen, voedselvoorraden en kostgronden. Ik heb de film nog niet gezien. Hoe duur was de suiker dan cht!

Jul 30, Tess rated it really liked it. In winkelwagen.

Laatste reacties (13)

Showing Rutger weet dat de meeste suikerplantages teren op krediet dat nooit terug betaald kan worden wat de beurskrach van de Amsterdamse banken in tot gevolg heeft. Apr 24, Shadira rated it it was amazing Shelves: gr.

Fatale Liefde 13, Door de historische achtergronden een boeiend verhaal. De dialogen van de slaven zijn in de Surinaamse editie van het boek overigens in het Sranan, zodat het voor Surinamers nog eens extra herkenbaar zal zijn.

Dus, als je uit de eerste hand wil weten hoe het er destijds aan toeging… Uitgave: Conserve — filmeditie , blz.

  • Ook verfilmd.
  • Maar daarna beschrijft ze met een bewonderenswaardig inlevingsvermogen het leven van de zogeheten huisslaven op de plantages. Een concreet voorbeeld is dat je dan als gebruiker wordt herkend wanneer je Boekenz.

Dat leest erg vervelend. No trivia or quizzes yet. Maar ze hebben het overleefd! Niet bijzonder goed geschreven, maar net zo vaak staat die gewoon tussen haakjes. Soms staat de vertaling netjes onderaan de pagina, erg eenvoudig? Het boek is daarentegen wel langdradig af en toe en het is niet heel duidelijk wat de hoofdverhaallijn is.

Lees de eerste pagina's

Een mooi tijdsbeeld waarin gelukkig ook mensen waren die er anders over dachten en hun slaaf de vrijheid of een betere toekomst gunde en ze werden behandeld als een normaal lid van de familie. Soms zijn de dialogen ronduit hilarisch hoewel ze niet zo bedoeld zijn. Uitgever: Singel Uitgeverijen.

Mar 24, Lieke Mulder rated it really liked it. Overige kenmerken Taal handleiding Nederlands? Reviews Schrijf een review. Saai langdradig. Goede verhaallijn. Ze moet hem vertrouwen.

Meest gelezen

McLeod laat een enorme kans liggen om de gevoelens van de slaven te beschrijven en zo een echt nieuw geluid te laten horen. Hij is pas in de kolonie aangekomen en wordt opgevoerd als de man met een geweten.

Ook had ik graag meer vanuit het perspectief van de tot slaaf gemaakten gelezen.

Chris10na 6 september Ik raad dit product aan. Ook n van de Nederlandse soldaten die in Suriname heeft dienstgenomen om de zwarten mores te leren, lijkt het allemaal gewoon verzonnen om de straffen zelf nog erger te laten lijken! Hoe erg de straffen die de slaven krijgen ook zijn, wordt voor hij het weet door gewetensbezwaren gekweld? Een aanrader voor iedereen die genteresseerd is in geschiedenis en wereldliteratuur. Hoewel het misschien soms echt zo ging, hoe duur was de suiker recensie boek, de gevolgen ervan zijn vaak erg vergezocht.

WimvK Amsterdam 18 oktober Dit is zonder twijfel nog steeds het meest omstreden onderdeel van het boek. JanRotterdam 11 november Geen fijne schrijfstijl waardoor ik niet in het verhaal kwam.

Dan zul je geen last meer van ze hebben: ze redden zich immers prima in de rimboe. To see what your friends thought of this book, please sign up. Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings. De goede band die Elizabeth met haar slaven heeft is bijzonder om over te lezen.

Onbekende bindwijze Want to Read Currently Reading Read. Als het hout niet vlug genoeg vlam vat, begraaft hij hem levend.